Karinaranta

 

Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen omistama tehostetun palveluasumisen koti sijaitsee Turun Hirvensalon Kaistarniemessä samassa pihapiirissä kuin Meri-Karinan hyvinvointikeskus. Vuonna 2000 toimintansa aloittaneessa Karinarannassa on kaikkiaan 14 huoneistoa, joiden koko vaihtelee 39,5–51 m².

Kaikissa huoneistoissa on olohuone, alkovi ja baarikeittiö sekä tarvittavin tukikahvoin varustettu inva-wc/kylpyhuone. Huoneistojen parvekkeilta on merinäköala, kahden huoneiston parveke on suunnattu pihalle.

Talon suunnittelussa on otettu huomioon asiakaskunnan mahdolliset liikuntaesteet. Huoneistot sijaitsevat kahdessa kerroksessa, joiden välillä kulkee hissi. Ovet toimivat sähköisesti. Kaikissa tiloissa on turvahälyttimet, ja lisäksi asukkailla on käytössään turvarannekkeet. Asukkailla on käytettävissään yhteiset aulojen seurustelu-/ruokailutila, takkahuone, kirjasto, saunatilat sekä ulkoterassit.

Karinarannassa terveydenhoitoalan ammattihenkilöstön tarjoamat perushoidon palvelut ovat saatavilla ympäri vuorokauden. Siistijä vastaa puhtaanapidosta, ja keittäjä ruokapalveluista. Lääkäri käy talossa kerran viikossa, tarvittaessa useammin.

Karinarannassa asumisen kokonaiskustannukset kuukaudessa koostuvat seuraavasti:

  • huoneiston vuokra 560 € / 39,5 m², sis. lämmitys-, sähkö- ja vesimaksut sekä turvapuhelin
  • ruokapalvelut 343 €/kk
  • hoidon hinta määräytyy kolmiportaisen hoitoisuusluokituksen mukaan, jolloin hoitomaksun osuus on 1260–3350 € luokituksesta riippuen.

Edellä mainittujen lisäksi laskutetaan erikseen lääkkeet, laboratoriotutkimukset ja hoitotarvikkeet.

Asumiskustannuksiin on mahdollista hakea Kelalta asumis- ja hoitotukea. Osa tarjotuista hoito- ja hoivapalveluista oikeuttaa kotitalousvähennykseen verotuksessa. Karinarantaan on mahdollista saada sosiaalikeskuksen maksusitoumus.

 

Lisätietoja

Karinaranta kanslia/hoitajat, 044 451 5560, karinaranta@lssy.fi