Meri-Karinan hyvinvointikeskuksen vieressä sijaitsee ikäihmisille tarkoitettu 14 asunnon pienkerrostalo Karinaranta, joka on Turun kaupungin välimuotoisen asumisen yksikkö.

Kyseessä on uusi palvelumuoto kotihoidon palveluiden rinnalle niille asiakkaille, jotka hyötyvät yhteisöllisestä ja esteettömästä asumismuodosta. Lähtökohtana on, että Karinarannan tulevilla asukkailla on tarve kotihoidon palveluille.

Asukkaat vuokraavat omat esteettömät asunnot, joihin sisältyy keittiö, olohuone, makuutila, wc ja suihku sekä parveke tai patio. Asunnoista kolmetoista on kooltaan 39,5 m2 ja yksi on 51,5 m2. Asunnoista kaksi sijaitsee sisäpihalle päin ja kaksitoista merelle päin. 

Lisäksi asukkaiden käytössä on yhteisiä oleskelutiloja sekä sauna. Asukkaat kalustavat huoneistot omilla kalusteillaan, ja yhteiset tilat ovat valmiiksi kalustettuja.

 

Asukkaaksi hakeutuminen

Asukkaat valitaan palvelutarpeen arvioinnin kautta sekä välimuotoisen asumisen kriteerien perusteella.

Uudet asiakkaat:

  • Varsinais-Suomen iäkkäiden asiakas- ja palveluohjausnumero, arkisin klo 9–15, p. 02 262 6164.
  • Ruotsinkielinen asiakas- ja palveluohjausnumero, arkisin klo 9–12, p. 02 262 6174.
  • Verkkosivu: asiakasneuvonta.fi

Kotihoidon palvelujen piirissä olevat asiakkaat:

  • Vähäheikkilä-Hirvensalon kotihoito, palveluesimies, p. 0500 859450.

 

Asunnon vuokraaminen

Asunnon vuokrasopimus solmitaan Lounais-Suomen Syöpäyhdistyksen kanssa. Vuokra sisältää sähkön (tarkistetaan vuosittain) ja lämmityksen sekä asuntokohtaisen häkkivaraston ja yhteisten tilojen käytön. Vesimaksu on 15 euroa/kk/hlö. Asunnoissa on yhden kalenterikuukauden irtisanomisaika. Vuokrat tarkistetaan vuosittain. Asumiseen on mahdollista hakea Kelan asumistukea. 

Vuokra:

  • 1h+tk (39,5 neliötä) 612 €/kk
  • 2h+kk (51,5 neliötä) 798 €/kk

 

Useita asuntoja on vapaana!

 

Kotihoidon palvelut

Vähäheikkilä-Hirvensalon kotihoito tuottaa asukkaiden tarvitsemat hoidon ja hoivan palvelut Turun kaupungin kotihoidon ja tukipalvelujen myöntämiskriteerien mukaisesti. Palvelut perustuvat palvelutarpeen arviointiin ja niistä peritään sosiaali- ja terveyslautakunnan vahvistamat asiakasmaksut.

 

Lue lisää välimuotoisen asumisen yksiköstä

 

Karinaranta – välimuotoisen asumisen yksikkö